Thiem spasio pet meč lopti i izborio četvrtfinale Madrida

Austrijanac slavio nakon velike borbe

Thiem spasio pet meč lopti i izborio četvrtfinale Madrida

Austrijanac Dominic Thiem nakon velike borbe plasirao se u četvrtfinale Masters turnira u Madridu.

Deveti igrač svijeta iz daljeg takmičenja izbacio je Bugarina Grigora Dimitrova, savladavši ga sa 2:1 u setovima (4:6, 6:4, 7:6).

Thiem je bio na ivici poraza, u taj-brejku trećeg seta se suočavao sa pet meč lopti, ali je ipak uspio u ključnim trenucima da ostane pribran i izvuče iz veoma teške situacije. Na kraju je slavio sa 11:9 u taj-brejku i tako zakazao duel sa hrvatskim teniserom Bornom Ćorićem.

Meč između Thiema i Dimitrova trajao je dva sata i 36 minuta.

U četvrtfinale plasirali su se i Urugvajac Pablo Cuevas i Alexander Zverev iz Njemačke. Cuevas je u tri seta bio bolji od Francuza Benoita Pairea (7:5, 0:6, 6:1), dok je Zverev savladao Čeha Tomasa Berdycha (6:4, 6:4).

Mjesto među osam najboljih ranije su obezbijedili Kei Nishikori, Novak Đoković i David Goffin.

U posljednjem meču osmine finala sastaju se Rafael Nadal i Nick Kyrgios. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti