Thiem srušio Murraya za finale Barcelone

Austrijanac bolji od prvog tenisera svijeta

Thiem srušio Murraya za finale Barcelone

Austrijanac Dominic Thiem prvi je finalista ATP turnira u Barceloni.

Deveti teniser svijeta uspio je nakon velike borbe da savlada vodećeg na ATP listi, Britanca Andyja Murraya, sa 2:1 u setovima (6:2, 3:6, 6:4). 

U prvih pet gemova Thiem je dva puta oduzimao servis Murrayu i stigao do vodstva od 4:1. Nakon toga su teniseri razmijenili po jedan brejk. 

Austrijancu je za osvajanje prve dionice bilo potrebno 35 minuta.

Drugi set pripao je Murrayu rezultatom 6:3, a ključni trenutak dogodio se u osmom gemu, kada je Britanac iskoristio drugu brejk loptu.

Odlučujući treći set donio je najviše uzbuđenja. U prvih sedam gemova viđena su četiri brejka, po dva na obje strane. U finišu dionice više koncentracije imao je Austrijanac, koji u 10. gemu pravi novi brejk za veliki trijumf i plasman u finale. 

Thiem je danas zabilježio prvu pobjedu u trećem međusobnom duelu sa Britancem.

Drugi polufinalni meč u kojem se sastaju Španac Rafael Nadal i Horacio Zeballos iz Argentine igra se od 16.30 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi