Thiem: Uopšte ne voli igrati protiv Đokovića

Austrijski teniser nakon poraza od srbijanskog tenisera

Thiem: Uopšte ne voli igrati protiv Đokovića

D. Rakanović

Austrijski teniser Dominic Thiem poražen je u polufinalu Mastera u Rimu od Novaka Đokovića sa 1:6, 0:6. 

Austrijanac je nakon susreta rekao da mu je teško igrati protiv Novaka, kao i da ne voli igrati protiv drugog tenisera svijeta. 

"Nisam danas bio frustriran jer sam promašivao. Postoje razlozi zbog čega se dogodilo to što se dogodilo danas. Prije svega Đoković i Nadal su različiti igrači. Protiv Novaka, za mene je veoma teško da igram, jer mi oduzima vrijeme. Uopšte ne volim da igram protiv Đokovića, njegov stil mi uopšte ne odgovara. Igrao sam takođe i tokom tri sedmice na visokom nivou pa sam platio cijenu i zbog toga", rekao je Thiem.

Austrijanca nije iznenadila Novakova motivacija da se domogne finala turnira.  

"Od prvog poena je bio tu. Nisam iznenađen. To sam i očekivao od njega, ali nisam mogao ništa da uradim jer sam bio ispražnjen. Nisam mentalno bio na nivou na kojem je trebalo da budem. To se dešava kada igrate mnogo mečeva. A kada se to dogodi protiv igrača kao što je Novak, onda je 6:0, 6:1 logičan rezultat", rekao je Thiem. 

Novak Đoković će u finalu igrati protiv Aleksandra Zvereva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije