Tinjić predvodi Fed Cup reprezentaciju BiH

Domaćin turnira Litvanija

Tinjić predvodi Fed Cup reprezentaciju BiH

Jasmina Tinjić predvodi reprezentaciju Bosne i Hercegovine na turniru II grupe Euro-afričke zone Fed Cupa, koji će biti održan od 16. do 19. aprila u litvanskom gradu Siauliai. Turnir se igra na terenima teniskog kompleksa Siauliai Tennis School na tvrdoj podlozi.

Osim Tuzlanke, Bosnu i Hercegovinu predstavljat će Anita Husarić i Dea Herdželaš. Uz reprezentaciju BiH na turniru nastupaju selekcije Egipta, Finske, Gruzije, Lihtenštajna, Crne Gore, Južne Afrike i domaćina Litvanije.

Ekipe će biti podijeljene u četiri grupe, a nakon grupne faze po dvije najbolje reprezentacije iz obje grupe razigravat će za plasman u I grupu Euro-afričke zone. Preostale četiri reprezentacije igrat će za opstanak. Dvije ekipe plasirat će se u I grupu, a dvije najlošije će ispasti u III grupu Euro-afričke zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.