Titula u miksu za Mattek-Sands i Mike Bryana

U finalu pobjedili Hradecku i Matkowskog

Titula u miksu za Mattek-Sands i Mike Bryana

Američka kombinacija Bethanie Mattek-Sands i Mike Bryan pobjednici su turnira mješovitih parova na ovogodišnjem Roland Garrosu. Oni su u finalu svladali Čehinju Lucie Hradecku i Poljaka Marcina Matkowskog sa 7-6 (3), 6-1.

Za Mattek-Sands ovo je drugi grand slam naslov u miksu, bila je pobjednica Australian Opena 2012., dok je Mike Bryan po četvrti put pobijedio u miksu na "grand slamu", a drugi put u Roland Garrosu. Prvi naslov u ovoj konkurenciji u Parizu osvojio je prije 12 godina. Usto još ima naslove i na US Openu 2002., te Wimbledonu 2012. Te naslove Mike je osvajao igrajući sa Lisom Raymond. Mattek-Sands je svoju prvu titulu u miksu 2012. izborila sa Rumunjom Tecauom.

Hradecka i Matkowski su imali break prednosti i vodstvo od 3-0 u prvom setu, čak i jednu setu na 5-4. U drugom setu je sve bilo jasno nakon što je američki miks poveo 4-0.

Finale:
Mattek-Sands/Mike Bryan (USA, 2) - Hradecka/Matkowski (Cze/Pol) 7-6 (3), 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.