TK Mostar uspješno organizovao veliki međunarodni turnir

Turnir za juniore i juniorke

TK Mostar uspješno organizovao veliki međunarodni turnir

M. Maksimović

Teniski klub Mostar još jednom je s uspjehom organizovao Međunarodni turnir za juniore i juniorke do 18 godina. Turnir iz kalendara Međunarodne teniske federacije – ITF ovog puta igrao se pod nazivom “2nd Mostar Open 18&U 2016".

Nakon kvalifikacionog ciklusa, glavni dio turnira započeo je u utorak  i trajao je šest dana. U kvalifikacijama su učestovovala 32 juniora i 21 juniorka, a po četvero iz obje konkurencije plasiralo se na glavni turnir.

Na glavnom turniru u muškoj i ženskoj konkurenciji nastupila su po 32 igrača iz ukupno 21 zemlje. Osim Bosne i Hercegovine u Mostaru su zaigrali teniseri i teniserke iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Holandije, Slovačke, Rusije, Češke, Poljske, Bugarske, Italije, Austrije, Rumunije, Mađarske, Turske, Kazahstana, Danske, Ukrajine, Švicarske, Alžira i Španije.

Najviše sudionika imala je Hrvatska i to 15, dok je iz naše zemlje nastupilo sedmero takmičara u obje konkurencije. 

U finalnom meču pojedinačno u muškoj konkurenciji, sastali su se, Karlo Kranić iz Hrvatske i Karol Paluch iz Poljske. Slavio je Kranić  rezultatom 2:0 (6:0 i 6:2). Kranić je došao iz kvalifikacija i pobijedio osam mečeva zaredom bez izgubljenog seta do finala.

U ženskoj konkurenciji pojedinačno sastale su se Aleksandra Stanković iz Srbije i Romana Cisovska iz Slovačke. Pobijedila je Cisovska  rezultatom: također rezultatom 2:0 (6:4 i 6:3).

U finalnom meču parova u muškoj konkurenciji sastali su se: Rok Komac i Jan Vehovac iz Slovenije, sa Jasperom De Jongom i Mathijs Van Starkenburgom iz Holandije, a trijumfovali su Holanđani.

U ženskoj konkurenciji parova u finalnom susretu sastale su se Romana Cisovska iz Slovačke i Avelina Sayfetdinova iz Rusije  protiv Laure Mašić i Lane Šipek iz Hrvatske. Pobijedile su  Cisovska i Sayfetdinova rezultatom 2:0 (6:1 i 6:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi