Tomić namjerno izgubio od Šetkića u Antwerpu

Važnija proslava rođendana

Tomić namjerno izgubio od Šetkića u Antwerpu

E. Čaušević

Bh. teniser Aldin Šetkić prošle sedmice savladao je Bernarda Tomića u finalu kvalifikacija za ATP turnir u Antwerpu.

Australski teniser Bernard Tomić je prije nekoliko godina bio vjerovatno jedan od igrača od kojih se mnogo očekivalo, no onda je njegova karijera doživjela nevjerovatan pad. Najviše zbog njegovog kontraverznog života i rasipanja novcem na izlaske i alkohol.

Šetkić je uspio da savlada bez problema Tomića i ostvari zaista veliku pobjedu, ali mediji u Australiji tvrde da njegovom protivniku nije bilo do igre. Navodno, Tomić je namjerno odlučio da izgubi ovaj meč u Antwerpu jer je imao druge planove za vikend koji je dolazio.

Naime, Tomić je prošlog vikenda proslavio svoj 25. rođendan i želio je bez ikakvih obaveza da se zabavi sa svojim prijateljima. Ni ovaj put nije želio da njegov profesionalni život ugrozi onaj privatni, pa je ekspresno odlučio da se oprosti sa ATP turnira u Antwerpu. Zaista tužna priča tenisera koji je mnogo obećavao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi