Tomic: Žao mi je što ga nisam stvarno udario

Tata nakon presude

Tomic: Žao mi je što ga nisam stvarno udario

John Tomic, otac i trener australskog tenisača Bernarda, osuđen je na osam mjeseci zatvora uslovno zbog udaranja Thomasa Droueta, nekadašnjeg sparing partnera Bernarda Tomica.

Još u maju mjesecu John je napao te udario glavom Droueta ispred hotala u Madridu. Drouet je prošao sa slomljenim nosom, a Tomic stariji sa uslovnom kaznom. Prema španskim zakonima osoba ne mora ići u zatvor ukoliko se radi o manjoj kazni od dvije godine, te ukoliko se radi o prvom prekršaju okrivljenog.

" Kada vidim kakva se kampanja vodila protiv mene i mog sina, žao mi je što nisam udario Droueta jer je to zaslužio. Znam da bi mi to u budućnosti donijelo još veće nevolje, ali ne mogu podnijeti kako je taj čovjek lagao. Ja moram prihvatiti odluku suda iako nisam kriv. Kada je on mene udario ja sam uhvatio njega i sudarili smo se glavama" još jednom je objasnio nemile scene ispred hotela u Madridu, John Tomic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti