Tomiću australski duel, Anderson izbacio Gasqueta

Tomiću australski duel, Anderson izbacio Gasqueta

M. Šljivak

Australski duel u trećem kolu Australian Opena odigrali su Bernard Tomić i Samuel Groth, a na kraju je pobjedu slavio Tomić sa 3:0, po setovima 6:4, 7:6 i 6:3.

U prvom setu je dovoljan bio jedan break. Napravio ga je Tomić u trećem gemu, te ga je odličnim srvisom sačuvao do kraja seta za 6:4.

Drugi set donosi mnogo više neizvjesnosti. Oba tenisera su odlično servirala, te se ušlo u tie-break. Bolje se snašao Tomić koji je osvojio drugi set sa 7:6.

Tomić je dominirao u trećem setu. Napravio je break u četvrtom gemu, te je do kraja mirno priveo meč kraju.

Južnoafrikanac Kevin Anderson je s 3:0 savladao Richarda Gasqueta. 

Prvi set je odlučen breakom već u prvom gemu. Uspješno je do kraja čuvao servis Anderson, te je stigao do vodstva. Preostala dva seta je riješio u tie-breaku za prolazak dalje.

Nick Kyrgios je uvjerljivo s 3:0 savladao Malekea Jazrija. Bilo je 6:3, 7:6, 6:1...

Australian Open, 3. kolo:

Anderson - Gasquet 3:0 (6:4, 7:6, 7:6)
Tomić - Groth 3:0 (6:4, 7:6, 6:3)
Kyrgios - Jaziri 3:0 (6:3, 7:6, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.