Tommy Haas preokretom izborio četvrtfinale

ATP Zagreb Indoors

Tommy Haas preokretom izborio četvrtfinale

Na ATP turniru u Zagrebu danas su na programu bili mečevi drugog kola nakon kojeg su poznati svi učesnici četvrtfinala. Većih iznenađenja nije bilo. 

Prvi nositelj turnira Tommy Haas izgubio je prvi set protiv zemljaka Benjamina Beckera sa 6:4, ali je nakon toga zaigrao kako se od njega i očekuje te dobio naredna dva seta sa 6:3 i 6:3 za plasman u četvrtfinale. Tamo ga očekuje Andrej Kuznetsov iz Rusije koji je sa 2-1 u setovima (1:6, 6:3, 7:6) izbacio Igora Sijslinga iz Holandije. 

Najveće iznenađene turnira priredio je Nijemac Bjorn Phau koji je sa 2-1 (4:6, 7:6, 6:1) izbacio drugog nositelja Mikhaila Youzhnyja iz Rusije. Naredni protivnik Phauu biće Izraelac Dudi Sela koji je danas sa 6:3 i 6:2 izbacio Lukasa Lacka. 

U hrvatskom obračunu Ive Karlovića i Ivana Dodiga pobjedu je ostvario Dodig rezultatom 7:6 i 6:3 po setovima, a u četvrtfinalu će igrati protiv još jednog hrvatskog tenisera Marina Čilića.

Posljednji četvrtfinalni par činiće Philipp Kohlschreiber i Daniel Evans. Kohlschreiber je bio bolji od Golubeva sa 6:4 i 6:2, dok je Evans izbacio Berrera sa 2-1 (1:6, 6:1, 7:6). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.