Toni Nadal među predavačima u Sarajevu

Kurs za teniske trenere

Toni Nadal među predavačima u Sarajevu

S. Mlaćo

Toni Nadal, trener Rafaela Nadala, svjetskog tenisera broj jedan, bit će među predavačima na kursu za teniske trenere koji se održava u Sarajevu od 29.septembra do 1.oktobra ove godine.

Kurs koji organiziraju svjetska asocijacija teniskih trenera GPTCA i Teniski savez BiH bit će održan u Olimpijskom komitetu BiH u kompleksu Zetra.

Edukaciju će voditi Alberto Castellani, predsjednik GPTCA i teniski stručnjak iz Argentine Patricio Remondeugui, a Nadalova predavanja zakazana su za drugi dan kursa, u subotu 30.septembra.

Globalna asocijacija teniskih trenera GPTCA osnovana je 2010.godine sa ciljem edukacije i obuke profesionalnih teniskih trenera širom svijeta, a djeluje u preko 40 zemalja.

Teniski savez BiH potpisao je ugovor sa GPTC  kako bi omogućio profesionalnu edukaciju za teniske trenere iz BiH.  Na ovaj način TSBiH podiže standarde u sportu koji je sve popularniji u našoj zemlji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi