Treća velika titula za Wawrinku, Nole meč završio s bolovima

US Open

Treća velika titula za Wawrinku, Nole meč završio s bolovima

E. Škorić

Stanislas Wawrinka osvajač je US Opena, posljednjeg Grand Slama u sezoni, nakon uvjerljive pobjede nad Novakom Đokovićem.

Wawrinka je odigrao vrhunski turnir, a u finalu je doslovno razbio Novaka, koji je imao veliih problema još od kraja drugog seta, a u posljednjem setu se u više navrata žalio na bolove.

Novak je prvi set dobio u taj brejku, ali je u drugom setu Stan slavio sa 6:4. Novak je servirao za ostanak u trećem setu, kada je Švicarac novim brejkom došao do 2:1 u setovima.

I onda je u četvrtom setu Wawrinka poveo sa 3:0, bio je blizu i dvostrukog brejka, no Novak je uspio uz dosta poteškoća da smanji u četvrtom gemu na 3:1. Nakon toga, uslijedio je medicinski time-out, pa se Srbijancu ukazivala pomoć zbog žuljeva na stopalu desne noge.

Novakovi problemi su nastavljeni, no uspio je da odigra meč do kraja, ali poraz je bio neizbježan za prvog tenisera svijeta.

Švicarac je večeras stigao do trećeg Grand Slam naslova u karijeri nakon Australian Opena iz 2014. i Roland Garrosa iz 2015. godine, dok je Novak ostao na 12 naslova. Ove sezone mu je osvajanje US Opena svakako najbolji rezultat. 

US Open, finale:

Đoković - Wawrinka 7:6, 4:6, 5:7, 3:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi