Treći poraz bh. stonotenisera

Treći poraz bh. stonotenisera

Muška stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je treći poraz na Svjetskom ekipnom prvenstvu u Dortmundu.

U meču četvrtog kola F-grupe II divizije SP-a bh. stonoteniseri poraženi su od Holandije sa 1:3. Jedini poen za bh. selekciju protiv ekipe kojoj je ovo bila prva pobjeda osvojio je Admir Duranspahić.

 

Pojedinačni rezultati:

 

Casper Ter Luun - Adnan Šehić 3:0

Boris de Vries - Admir Duranspahić 0:3

Jonah Kahn - Remhad Hasanović 3:1

Casper Ter Luun - Admir Duranspahić 3:2

 

Nakon četiri kola BiH s omjerom 1-3 dijeli četvrto mjesto sa Škotskom i Holandijom.

 

U posljednjem kolu u srijedu stonoteniseri BiH igraju s Italijom, nakon čega im slijede mečevi za plasman.

 

Ženska bh. reprezentacija, koja se takmiči u Trećoj diviziji (L-grupa), danas je doživjela prvi poraz. Stonoteniserke BiH izgubile su od lidera grupe Bjelorusije sa 1:3. U posljednjem kolu u srijedu igraju s Gvatemalom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.