Troicki iz kvalifikacija do naslova u Sydneyu

Druga titula nakon pet godina

Troicki iz kvalifikacija do naslova u Sydneyu

Nakon skoro jednogodišnje pauze zbog kršenja antidoping pravila, Viktor Troicki je osvojio titulu u Sydneyu.U finalu posljednjeg ATP turnira prije početka Australian Opena, Troicki je naidgrao Mikhaila Kukushkina 6-2, 6-3. Ovo je drugi naslov za Troickog, prvi je osvojio u Moskvi 2010. godine.

U današnjem finalu Troicki je dominirao, Kukushkin je imao problem sa povredom. Do 3-2 u prvom setu smo vidjeli jednu break loptu, nakon čega je Troicki nanizao dva breaka i tri gema zaredom. U drugom je vodio 3-1, ali se Kukushkin vratio u sedmom gemu. Ipak je naredna dva gema dobio Troicki, deveti gem je dobio bez izgubljenog poena. U istoriji turnira u Sydneyu, po prvi put su u finalu igrala dvojica kvalifikanata.

Finale:
Viktor Troicki (Srb) - Mikhail Kukushkin (Kaz) 6-2, 6-3

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.