Troicki nije mogao protiv Nadala

ATP Stuttgart

Troicki nije mogao protiv Nadala

M. Šljivak

Rafael Nadal osvojio je ATP turnir u Stuttgartu. Španac je u finalu savladao srbijanskog tenisera Viktora Troickog s 2:0, po setovima 7:6 i 6:3.

Prvi set donosi dosta sigurnu igru sa obje strane. Samo je Troicki imao jednu šansu za break u drugom gemu, ali je nije iskoristio. Ušlo se u tie-break, gdje je Nadal odigrao mnogo bolje, te je osvojio prvi set sa 7:6.

Jedan oduzeti servis bio je dovoljan Špancu u drugom setu. Uspio je napraviti break u četvrtom gemu, kojeg je na kraju lagano sačuvao za osvajanje drugog seta sa 6:3 i konačnih 2:0.

ATP Stuttgart, finale:

Nadal - Troicki 2:0 (7:6, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.