Troicki savladao Monteira i zakazao meč sa Raonićem

ATP Miami

Troicki savladao Monteira i zakazao meč sa Raonićem

D. Vejo

Srbijanski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Miamiju nakon što je sinoć poslije preokreta savladao Brazilca Thiaga Monteiru rezultatom 2:1, po setovima je bilo 5:7, 6:3 i 6:1.

U dosta uzbudljivom meču, 38. reket svijeta pokazao je veći kvalitet te tako došao do plasmana u narednu fazu takmičenja.

I jedan i drugi teniser uspjevali su da održe gemove na svoj servis i da ih dobiju, a zatim je Brazilac napravio ključan brejk pri rezultatu 5:6, te tako poveo u setovima (0:1).

To nije obeshrabrilo Troickog koji u nastavku igra silovito. Bio je bez greške na svom servisu. Dobija dva seta (6:3 i 6:1), te tako obezbjeđuje plasman u narednu fazu takmičenja.

Naredni protivnik srbijanskom teniseru biti će Miloš Raonić s kojim se do sada sastajao četiri puta, a gdje je više znanja pokazao Kanađanin koji vodi sa 3:1 u mečevima.

Posljednji duel dva navedena tenisera bio je prošle godine na Australian openu, a gdje je Raonić slavio.

Ostali rezultati:

Pavlasek - Fritz 0:2 (2:6 i 3:6)

Pella - Smyczek 2:1 (3:6, 6:4 i 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi