Troicki se plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Londonu

Savladao Marina Čilića

Troicki se plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Londonu

Viktor Troicki u osmini finala ATP turnira u Londonu savladao je hrvatskog tenisera Marina Čilića rezultatom 2:1 u setovima (6:7, 6:2, 6:3).

Iako je Čilić prvi set dobio u tie-breaku (7:6, 10:8), u drugom setu mnogo uspješniji bio je srbijanski teniser i na kraju zasluženo ga riješio u svoju korist. Nakon pola sata igre bilo je 6:2 u gemovima.

Ništa lošiji Troicki nije bio ni u odlučujućem setu, koji je dobio sa 6:3 i tako izborio plasman u četvrtfinale ATP turnira. Troicki će u četvrtfinalu odmjeriti snage sa Johnom Isnerom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.