Troicki srušio Querreya, na redu Verdasco

ATP Winston-Salem

Troicki srušio Querreya, na redu Verdasco

Srbijanski teniser Viktor Troicki zabilježio je i drugu pobjedu na turniru u Winston-Salemu.

Nakon trijumfa u prvom kolu protiv Britanca Kylea Edmunda, 35. igrač svijeta u osmini finala savladao je Amerikanca Sama Querreya (6:2, 7:6).

Troicki je odlično ušao u meč i već u prvom gemu stigao je do brejka, a ubrzo i do potvrde. Uspio je američki teniser da u trećem gemu smanji zaostatak, ali je potom uslijedila nova serija Viktora za visoko vodstvo od 5:1, što mu je bilo i više nego dovoljno da dionicu mirno privede kraju.

Drugi reket Srbije u drugom setu imao je vodstvo od 5:4 i priliku da svojim servisom završi meč, međutim, Querrey je tada iskoristio prvu brejk loptu i tako došao do izjednačenja.

Teniseri su zatim bili sigurni na svoj servis i odluka o pobjedniku druge dionice pala je u taj-brejku. Domaći teniser je bolje otvorio ovaj dio igre te je stekao prednost od 4:1. Činilo se tada da će Amerikanac lako doći do izjednačenja u meču, ali tako nije mislio Troicki, koji je serijom 6:1 preokrenuo rezultat u svoju korist i na taj način izborio mjesto u četvrtfinalu turnira. Tamo će rekete ukrstiti sa Špancem Fernandom Verdascom. Taj meč na programu je u noći sa četvrtka na petak.

Ostali parovi četvrtfinala:

Gasquet - Millman

Carreno-Busta - Kuznetsov

Lu Y-H - Bautista

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi