Tsonga i Karlović u osmini finala

ATP Doha

Tsonga i Karlović u osmini finala

Francuski teniser Jo-Wilfried Tsonga plasirao se u osminu finala ATP turnira u Dohi nakon današnje pobjede protiv Andreyja Kuznetsova sa 2:1 u setovima.

Tsonga je bio veliki favorit u ovom meču, ali do pobjede je došao tek nakon tri seta. Dobro je počelo za Francuza jer je prvi set dobio nakon samo 23 minute igre rezultatom 6:1. Ipak, Kuznetsov je odgovorio u drugom setu kojeg je dobio sa 6:4 i izjednačio na 1:1. Ipak, Tsonga je pokazao kvalitet u odlučujućem setu pa je nakon 31 minute igre slavio sa 6:2 za prolaz dalje.

Osim njega dalje je prošao i Hrvat Ivo Karlović. On je danas nakon sat i 36 minuta igre slavio protiv Ilyja Marchenka sa 2:0 u setovima. Dalje su prošli i Kohlschreiber te Melzer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije