Tsonga najbolji u Antwerpu

Francuzu naslov

Tsonga najbolji u Antwerpu

M. Šljivak

Francuski teniser Jo-Wilfried Tsonga osvojio je naslov na ATP turniru u belgijskom Antwerpu.

U današnjem finalu Tsonga je sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:5 pobijedio Argentinca Diega Schwartzmana.

Jedan break bio je dovoljan Francuzu da osvoji prvi set. Napravio ga je u šestom gemu, a sigurnom igrom na svoj servis nije dopuštao previše šanse protivniku da uzvrati i prvi set je Tsonga dobio sa 6:3.

Mnogo više uzbuđenja viđeno je u drugom setu. Francuz je ovaj dio igre otvorio breakom u prvom gemu, ali je Argentinac uspio da se vrati, baš kao i u osmom gemu kada je uspio da vrati još jedan oduzeti servis.

Ključni trenutak u drugom setu desio se u 11. gemu. Tsonga pravi i treći break, ali ovog puta na svoj servis je siguran i osvaja drugi set sa 7:5 za konačnih 2:0 i titulu na ovom turniru.

ATP Antwerp, finale:

Tsonga - Schwartzman 2:0 (6:3, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi