Tsonga od 0:2 do pobjede nad Baghdatisom
Foto: EPA

Francuz ide dalje

Tsonga od 0:2 do pobjede nad Baghdatisom

Francuski teniser Jo-Wilfried Tsonga je danas nakon velikog preokreta savladao Marcosa Baghdatisa sa 3:2, iako je Kipranin nakon prva dva seta imao vodstvo od 2:0.

Bafhdatis je do vodstva od 1:0 stigao nakon velike borbe i trijumfa u tie-breaku (8:6), da bi u narednom setu slavio sa 6:3 i došao na prag velike pobjede.

Ipak, Francuz je od tog momenta zaigrao neuporedivo bolje i vezao je tri osvojena seta kojim je kompletirao veliki preokret. Tsonga je u trećem setu slavio sa 6:3, a u četvrtom i petom sa 6:2 i tako se plasirao dalje.

Sedmi teniser svijeta će se u 1/16 finala Roland Garrosa sastati sa Ernestsom Gulbisom, koji je u prethodnoj rundi bio bolji od Joaa Souse sa 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi