Tsonga preko Berdycha do finala Rotterdama
Foto: EPA

ATP Rotterdam, polufinale

Tsonga preko Berdycha do finala Rotterdama

M. Šljivak

Francuz Jo-Wilfried Tsonga plasirao se u finale ATP turnira u holandskom Rotterdamu. On je danas u polufinalnom duelu pobijedio češkog tenisera Tomasa Berdycha sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:4.

Odličan meč odigrao je Tsonga i na kraju je sasvim zasluženo stigao do pobjede i plasmana u finale.

Prvi set je riješen zahvaljujući samo jednom oduzetom servisu. Berdych je katastrofalno servirao u šestom gemu prvog seta, Tsonga je to iskoristio i sjajnom igrom na svoj servis došao je do osvajanja prvog seta 6:3.

Gotovo precrtan scenarij viđen je u drugom setu. Već na samom otvaranju Francuz uzima servis protivniku, dok s druge strane Berdych nije bio ni blizu prilike za break. Lagano je do kraja Tsonga došao do trijumfa i plasmana u finale.

ATP Rotterdam, polufinale:

Tsonga - Berdych 2:0 (6:3, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi