Tsonga razbio Đokovića

Novak: Loš dan za mene

Tsonga razbio Đokovića

Jo-Wilfried Tsonga je čekao svoju priliku i ona je došla. Nakon 11 uzastopnih poraza, Francuz je pobjedio Novaka Đokovića u trećem kolu velikog turnira u Torontu. I nije Tsonga pobjedio Đokovića, već ga deklasirao. Novak je ulovio četiri gema, po dva u svakom setu.

Kolo ranije, Đoković se mučio sa Monfilsom, prošao je u tri seta nakon velike borbe, ali se već u tom meču vidjelo da nije pravi. Očito još uvijek nije uhvatio pravi ritam nakon Wimbledona i vjenčanja.

" Ja nisam igrao ni izbliza onako kako sam planirao prije izlaska na teren. Generalno, ovo je bio veoma loš dan za mene.  Ni na prvom meču se nisam osjećao prijatno na terenu. Nisam pogađao lopticu kako treba i imao sam veliki broj neforsiranih grešaka. Možda je razlog to što nisam odigrao više mečeva na ovoj podlozi, potrebno je vrijeme da se prilagodim na podlogu. Slijedi analiza ova dva meča u Torontu, samopouzdanje se teško stiče, ali se lako gubi, a ovakvi mečevi mogu da se poigraju sa vašom glavom. Ali, na kraju dana, ovo nije ni prvi ni posljednji meč koji sam izgubio u karijeri "  rekao je nakon meča Novak Đoković.

Pored Đokovića, svoj nastup u trećem kolu Torontu završio je pobjednik Australian Opena, Stanislas wawrinka. Južnoafrikanac Kevin Anderson je slavio 7-6(8), 7-5. Anderson je spasio dvije set lopte u tie-breaku prvog seta, a onda je breakom za 6-5 u drugom otišao do velike pobjede druge nad Wawrinkom ove godine.

Bugarin Dimitrov je prošao Robreda u tri seta, dok je Gasquet predao Murrayu i prije izlaska na teren.

Rezultati osmine finala:
Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 12) - Novak Đoković (Srb, 1) 6-2, 6-2
Andy Murray (VBR, 8) - Richard Gaquet (Fra, 13) w.o.
Kevin Anderson (JAR) - Stanislas Wawrinka (Švi, 3) 7-6(8), 7-5
Grigor Dimitrov (Bug, 7) - Tommy Robredo (Spa, 17) 7-5, 5-7, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.