Tsongi jedan break dovoljan za trijumf u Lyonu
Foto: EPA

Pobijedio Berdycha

Tsongi jedan break dovoljan za trijumf u Lyonu

M. Šljivak

Francuz Jo-Wilfried Tsonga pobjednik je ATP turnira u Lyonu. Francuski teniser je danas u uzbudljivom finalu pobijedio Čeha Tomaša Berdycha sa 2:0, po setovima 7:6 i 7:5.

Velika borba viđena je u duelu 13. i 14. tenisera svijeta, a na kraju je Tsonga ostvario pobjedu.

Oba tenisera su držala svoj servis tokom prvog seta. Tsonga je u dva navrata propustio šansu za break, dok je Berdych u 10. gemu imao i dvije set lopte, koje nije iskoristio.

Ušlo se potom u tie-break. Tu je Francuz dominirao i osvojio je prvi set sa 7:6.

Borba se nastavila i u drugom setu, a na kraju je jedan break i presudio pobjednika ovog meča. Tsona je u 12. gemu drugog seta uspio da iskoristi prvu meč loptu. Osvojio je drugi se sa 7:5 i došao je do pobjede.

Ovo je svakako velika stvar za Tsongu pred početak Roland Garrosa, gdje cilja na visok plasman.

ATP Lyon, finale:

Tsonga - Berdych 2:0 (7:6, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi