Tsurenko sigurna, Bertens ispala

WTA, Hobart

Tsurenko sigurna, Bertens ispala

D. Vejo

Četvrtfinale WTA turnira u austrlijskom Hobartu donijelo je prave teniske poslastice svim ljubiteljima istog.

Hrvatska teniserka Jana Fett bila je sigurna protiv Veronice Cepedee rezultatom 2:0, po setovima je bilo 6:1 i 6:4 čime je ostvarila veliki uspjeh obezbjedivši polufinale turnira u Australiji.

Amerikanka Shelby Rogers nije imala dovoljno snage da se suprostavi dobro raspoloženoj Ukrajinki Lesiji Tsurenko koja je meč dobila sa 2:1 (4:6, 6:4 i 6:3).

Treći duel, bio je onaj između Belgijanke Elise Mertens i Holanđanke Kiki Bertens. Belgijanka je pokazala više spretnosti i htjena pa je tako isti dobila uvjerljivim rezultatom od 2:0, po setovima je bilo 6:2 i 7:5.

Za nekoliko minuta, počinje meč između Japanke Ozaki i Rumunke Niculescu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi