U Gyoru sve otvoreno

Čekamo pobjednika duela Mađarska - Moldavija

U Gyoru sve otvoreno

Naši teniseri su u potpunosti opravdali očekivanja. Nakon dva dana osigurali su prolaz u drugo kolo, tek drugi put otkako nastupamo u II grupi. Nije bilo lako, ali su momci odradili odličan posao, domaćoj selekciji nije pomogao niti iskusni Wayne Black nekada sjajni igrač i paru.

U drugom kolu reprezentacija BiH će na megdan boljem iz duela Mađarska - Moldavija koji se igra u Gyoru. Prvog dana je bod za Moldaviju osvojio Radu Albot, izjednačio je sigurni Marton Fucsovics. Kako se stvari razvijaju, meč parova danas će biti presudan. U ovom dijelu žrijeba je su Latvija i Bugarska koji igraju međusobno. Latvija je bez Gulbisa, Bugarska bez Dmitrova. Martin Podzus je dobio prvi singl, nakon čega je Bugarsku spasio Dimitar Kuzmanov koji je u pet setova dobio drugog Podzusa, Janisa, bilo je 12-10 u petom setu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.