U Londonu Primorac, Persson, Saive
Saive - Primorac - Persson u Pekingu

Veterani dobili još jednu priliku

U Londonu Primorac, Persson, Saive

M. Maksimović

Međunarodni stolnoteniski savez (ITTF) objavio je popis od 28 igrača i igračica koji su izborili izravan plasman u London na Olimpijske igre naredne godine.Na popisu se nalaze maksimalno po dva igrača iz iste zemlje, a ostali će vizu za London loviti kroz kvalifikacije. Kod stonotenisera se na spisku između ostalog nalaze Zoran Primorac,Jörgen Persson i Jean-Michel Saive.

Primorac je prvi je put na Igrama nastupio 1988. u Seulu, kada je u paru s Ilieom Lupulescuom osvojio srebrnu medalju za reprezentaciju Jugoslavije. Bio je i u Barceloni 1992., na prvim Ljetnim igrama za Hrvatsku, a prije 11 godina na u Sydneyu je nosio hrvatsku zastavu na otvaranju OI-a. Uz olimpijsku medalju ima još 20 odličja sa svjetskih i evropskih prvenstava.Nastupom u Londonu Primorac ima priliku postati tek 19. sportaš u istoriji sa sedam i više nastupa na olimpijskim igrama.

Listu predvode austrijski jedriličar Hubert Raudaschl i kanadski jahač Ian Millar koji su nastupili na čak devet olimpijskih igara.Osam nastupa imaju talijanski jahači braća Piero i Raimondo d'Inzeo, britanski jedriličar Durward Knowles, danski jedriličar Paul Elvstrom i ruski streljač Afanasijs Kuzmins.

U Londonu će igrati i 45-godišnji Jörgen Persson koji je nastupao šest puta na Olimpijadi, koji ima pet zlata sa velikih takmičenja.Još tamo 1992.godine Persson je bio najbolji igrač na svijetu, u Pekingu je zapeo tek u polufinalu. Jean-Michel Saive je tri godine mlađi od Perssona,ima naslov najboljeg u Evropi iz 1994.godine.I on je kao i Primorac prisutan na Olimpijadi od Seula 1988.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.