U sjajnom meču Federer dobio Nishikorija

Završni turnir u Londonu

U sjajnom meču Federer dobio Nishikorija

E. Škorić

Roger Federer ostvario je i treću pobjedu u grupi A završnog Mastersa u Londonu.

Federer je u prva dva kola savladao Tomaša Berdycha i Novaka Đokovića, a prolaz je ovjerio pobjedom nad japanskim teniserom Keijem Nishikorijem, mada je on uz Rafaela Nadala prije ovog kola osigurao polufinale.

Nishikori je pružio i najteži otpor Švicarcu na završnom turniru u Londonu. Federer se dosta mučio, slavio je tek nakon tri seta. U prvom setu čak pet brejkova, Federer je napravio jedan više i tako poveo s 1:0. 

U 12. gemu, kada je Nishikori servirao za taj-brejk, Federer uspijeva da dođe do brejka. Švicarac je u četvrtom gemu drugog seta stigao do novog brejka, poveo s 3:1, ali je u sedmom gemu Nishikori uzvratio na isti način, potom je bio siguran na svom servisu za 4:4. 

Uslijedio je još jedan brejk razigranog Japanca, koji je na kraju odservirao za izjednačenje i iznenađenje mnogih koji su posmatrali ovaj duel.

Mogao je Nishikori do brejka u trećem gemu trećeg seta, imao je 40:0 na servis Federera, ali Švicarac se vratio. Velika borba je nastavljena u narednim gemovima, mada je Švicarac napravio brejk u četvrtom gemu i došao do 3:1. 

Nishikori se nije predavao, nastavio je sa sjajnom igrom, pa je uspio u sedmom gemu doći do brejka, uvezati dva gema i zjednačiti na 4:4: Ipak, Federer je uspio na kraju da slavi sa 6:4.

Završni Masters u Londonu, grupa A, 3. kolo:

Federer (Švci, 3)- Nishikori (Jap, 8) 7:5, 4:6, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.