U subotu 16. memorijal "Kemo Fazlić"

Stoni tenis

U subotu 16. memorijal "Kemo Fazlić"

E. Škorić

Stonoteniski klub Željezničar u subotu, 26. marta, u maloj dvorani KSC Skenderija organizira 16. međunarodni memorijalni stonoteniski turnir za veterene "Kemo Fazlić".

Turnir je u znak sjećanja na ovog istaknutog sportistu i stonotenisera, koji je 1992. godine kao borac Armije BiH poginuo u odbrani Sarajeva.

Ovim takmičenjem STK Željezničar će ujedno obilježiti i 65. godišnjicu uspješnog djelovanja.

Kao i prethodnih godina Memorijal će okupiti nekadašnja proslavljena imena stonoteniskog sporta iz naše zemlje i regiona. I ovogodišnji turnir, na kojem se očekuje nastup više od 100 takmičara iz 10 zamalja, igrat će se u kategorijama veterana od 40 do 50 godina, od 50 do 60, od 60 do 70 i iznad 70 godina.

Najstariji učesnici turnira bit će 79-godišnjaci - Zvonimir Mihalić i Hazim Požegija.  

U sklopu  Memorijalu održat će se turnir na kojem će učestvovati po 12  najboljih mladih bh.  stonotenisera i stonoteniserki u kategoriji U- 21, kojim će to biti dobra provjera forme pred predstojeće nastupe na međunarodnim takmičenjima.

Za najuspješnije učesnike na Memorijalu organizator je osigurao je vrijedne novčane nagrade.

Turnir počinje u subotu od 9.00 sati, svečano otvaranje obavit će se u 12.00, dok su finalne borbe na programu  istog dana od 16.00 sati.

Prijave za učešće na turniru mogu su izvršiti do pred sam početak turnira kod generalong sekretara Stonoteniskog saveza BiH Seada Pašića na tel 061 259-565.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.