U životnoj formi: Džumhur pomeo Cuevasa u 1. kolu US Opena

Bh. teniser lagano do drugog kola

U životnoj formi: Džumhur pomeo Cuevasa u 1. kolu US Opena

E. Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u drugo kola US Opena.

Džumhur se u prethodnih nekoliko sedmica nalazi u nevjerovatnoj formi, a to je naš teniser pokazao i večeras u meču prvog kola US Opena protiv urugvajskog tenisera Pabla Cuevasa. Bh. teniser je odigrao sjajan meč, te je lakše od očekivanog slavio sa 3:0 u setovima.

Damir je od prvog gema uspio da nametne svoju igru i pokaže da nije došao u New York da se oprosti već u prvom kolu. Džumhuru su bile potrebne 43 minute da povede sa 1:0 u setovima jer je u prvom setu slavio sa 7:5.

U drugom setu gledali smo sjajnu borbu Džumhura i Cuevasa koja nas je odvela u tie-break. Ipak. Džumhur je tada ponovo bio maksimalno fokusiran, te je uspio da povede sa 2:0 u setovima i dođe na korak do pobjede i plasmana u drugo kolo.

Ljubitelji tenise u trećem setu očekivali su da će Cuevas dati svoj maksimum kako bi ostao u ovom meču, ali to mu večeras fenomenalni Džumhur nije dozvolio. Bh. teniser je već na startu trećeg seta napravio break i lagano "plovio" ka pobjedi, te je u trećem setu deklasirao Urugvajca sa 6:1, za konačnih 3:0 u setovima.

US Open, 1. kolo:

Džumhur - Cuevas 3:0 (7:5, 7:6, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi