Ubjedljive pobjede Čilića i Karlovića

Wimbledon, prvo kolo

Ubjedljive pobjede Čilića i Karlovića

Hrvatski teniseri Marin Čilić i Ivo Karlović plasirali su se u drugo kolo Wimbledona.

Čilić je na startu turnira bio bolji od Amerikanca Briana Bakera rezultatom 3:0 (6:3, 7:5, 6:3). U narednoj rundi takmičenja 13. teniser svijeta sastaće se sa Ukrajincem Sergiyem Stakhovskym, koji je bio bolji od Japanca Yoshihita Nishioke (6:3, 6:4, 6:4).

Karlović je sa druge strane imao nešto teži zadatak, ali je takođe slavio u tri seta (7:6, 7:6, 6:4). Njegov protivnik Borna Ćorić je u oba taj-brejka imao po nekoliko set lopti i bio nadomak osvajanja obje dionice, međutim, u završnici je posustao i dozvolio iskusnom Karloviću da stekne veliku prednost. U trećem setu Karloviću je bio dovoljan brejk u 10. gemu kako bi obezbijedio plasman u drugo kolo.

Tamo ga čeka bolji iz duela Lacko - Lorenzi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi