Umorni Džumhur poražen u finalu Winston-Salema
Foto: EPA

Bautista-Agut bolji u finalu turnira

Umorni Džumhur poražen u finalu Winston-Salema

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur nije uspio da osvoji prvu ATP titulu u karijeri. Naš najbolji igrač je u večerašnjem finalu poražen od Španca Roberta Bautiste-Aguta sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:4.

Damir je očigledno sa dosta straha ušao u svoje prvo ATP finale. Španac mu je napravio break već u drugom gemu, a zatim je imao i pet šansi da završi posao u prvom setu.

Ipak, Džumhur se odbranio. Uspio je da se vrati u meč i vratio je break u sedmom gemu prvog seta, kojeg je potom i potvrdio za izjednačenje rezultata na 4:4.

Potom je Damir imao 0:30 na servis Bautiste. Ipak, to nije iskoristio. Španac je osvojio gem na svoj servis, a zatim je došao do novog breaka za osvajanje prvog seta sa 6:4.



Bautista Agut je ušao bolje i u drugi set. Odmah je napravio break u drugom gemu, a zatim ga i lagano potvrdio.

Džumhur je očigledno bio umoran. Nije bilo eksplozivnosti koja ga je krasila tokom ovog turnira, a sve greške je španski teniser maksimalno koristio.

Ipak, predaje nije bilo. Damir je ponovo uspio vratiti servis, zatim je lagano uzeo svoj gem za izjednačenje u drugom setu na 3:3.

Međutim, u osmom gemu drugog seta španski teniser pravi novi break. Dolazi do 5:3 i servisa za meč. Srećom, nije ga iskoristio. Sjajni Džumhur uzvraća žestoko i dolazi do gema na protivnički servis za povratak u meč (5:4).

Servirao je potom Damir za ostanak u meču. Nažalost, Bautista-Agut je uzvratio breakom i došao je do osvajanja drugog seta sa 6:4 i pobjedu od 2:0 po setovima.

ATP Winston-Salem, finale:

Bautista Agut - Džumhur 2:0 (6:4, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi