Uporni i borbeni Bašić ipak bez plasmana u četvrtfinale

Poraz od Mikaila Južnog

Uporni i borbeni Bašić ipak bez plasmana u četvrtfinale

Bh. teniser Mirza Bašić se danas oprostio od ATP turnira u švicarskom Gstaadu. Bolji od njega bio je ruski teniser Mikail Južni, koji je slavio sa 2:1 u setovima i plasirao se u četvrtfinale.

Veći dio prvog seta protekao je u izjednačenoj i ravnopravnoj borbi dvojice tenisera koji su bili sigurni na svoj servis. Brejka nije bilo sve do devetog gema, kada je Mirza Bašić iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 5:4. Ipak, Južni mu se u narednom gemu revanširao i stigao do poravnanja, da bi potom osvojio i naredna dva gema te riješio prvi set u svoju korist rezultatom 7:5.

Bašić je na startu drugog seta napravio brejk, ali je Rus ponovo brzo odgovorio. Gem za gem se igralo sve do samog kraja, kada je Bašić napravio brejk i poveo sa 6:5, a kasnije i došao do poravnanja na 1:1 u setovima (7:5). Vrijedi istaći da je Mikail Južni pri rezultatu 5:5 na Bašićev servis imao prednost od 40:0 i tri meč lopte, ali se naš teniser uspio spasiti na sjajan način.

U trećem setu ponovo vrlo ravnopravan okršaj, a ključni detalj se desio u osmom gemu kada je Južni napravio brejk i poveo sa 5:3. Rus je u, ispostavit će se, posljednjem gemu na ovom meču bio siguran i tako sa 6:3 u trećem setu došao do pobjede i plasmana u četvrtfinale.

Mikail Južni će se tamo sastati sa Dustinom Brownom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi