Upotpunjena kolekcija: Đokoviću više ne fali nijedan trofej
Foto: EPA

Novak osvojio Roland Garros

Upotpunjena kolekcija: Đokoviću više ne fali nijedan trofej

E. Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković po prvi put u karijeri osvojio je Roland Garros, prestižni Grand Slam turnir u Parizu.

U današnjem finalu sastali su se Đoković i Andy Murray i bilo je jasno da će jedan od njih dvojice po prvi put slaviti u Parizu.

Novak je osvojio 12. Grand Slam naslov i upotpunio je bogatu kolekciju. Ovo mu je bilo četvrto finale Roland Garrosa i nakon tri poraza stigao je do samog kraja.

I činilo se da se nazire novi poraz i nova "pariška nesreća" za Novaka nakon što je Murray dobio prvi set sa 6:3.

Poraz u prvom setu nije poremetio Novaka, štaviše - probudio se. Razbio je Murrayja u preostala tri seta.

Prvo je drugi set dobio sa 6:1, pa je sa 6:2 dobio treći set, a njegov rival se nije naigrao niti u četvrtom setu, mada je u tom dijelu igre bilo daleko najzanimljivije. Možda su i pojedine sudijske (loše) odluke iz prvog seta naljutile daleko najboljeg igrača svijeta u ovom trenutku.

U Open eri trofeje na sva četiri Grand Slama prije Noleta osvajali su jedino Andre Agassi, Rodger Federer i Rafael Nadal. Još dodajmo da je ovo sedmi meč Novaka i Andyja u finalima Gramd Slam turnira, a ukupno Novak ima 24:10 protiv Murrayja.

Roland Garros, finale:
Đoković (1, Srb) - Murray (2, Gbr) 3:6, 6:1, 6:2, 6:4

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi