US Open: Murray ubjedljiv na startu

Britanac prejak za Čeha

US Open: Murray ubjedljiv na startu

Andy Murray lako je izašao na kraj sa Lukašom Rosolom u prvom kolu US Opena.

Drugi teniser svijeta slavio je ubjedljivu pobjedu nad Čehom (6:3, 6:2, 6:2), pa će u drugoj rundi snage odmjeriti sa Špancem Marcelom Granollers-Pujolom.

Murrayu je za osvajanje prve dionice bio dovoljan brejk u 6. gemu, dok je u drugom i trećem setu imao nešto lakši zadatak te je rivalu prepuštao po dva gema.

Britanac je iskoristio pet od ukupno trinaest brejk lopti, dok Rosol nije imao niti jednu šansu za oduzimanje servisa. 

Rosol i Murray zabilježili su isti broj vinera (27), ali je Čeh imao čak 45 neiznuđenih grešaka. Sa druge strane, Britanac je upisao 17 neiznuđenih grešaka.

Uspješan start na posljednjem Grand Slamu sezone imao je i Nick Kyrgios, koji je sa 3:0 u setovima savladao naturalizovanog Britanca Aljaža Bedenea (6:4, 6:4, 6:4).

Gilles Simon je bio bolji od Radeka Štepaneka (6:3, 6:1, 6:4), Thiem od Millmana (6:3, 2:6, 5:7, 6:4, 6:3), dok je Del Potro iz daljeg takmičenja izbacio Schwartzmana (6:4, 6:4, 7:6).

Ivo Karlović je nakon velike borbe pobijedio Yen-Hsun Lua (4:6, 7:6, 6:7, 7:6, 7:5), a drugi hrvatski predstavnik, mladi Borna Ćorić, nakon sedam gemova igre predao je meč Felicijanu Lopezu. Ćorić je vodio sa 4:3 i imao prednost brejka, ali je zbog bolova u desnoj nozi morao prerano da okonča svoj nastup u New Yorku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi