US Open: Ovo se nije desilo još od 2004. godine

Zanimljiv podatak

US Open: Ovo se nije desilo još od 2004. godine

Teme:

Nakon što su polufinalne susrete odigrale dame, na red su došli i okršaji u muškoj konkurenciji.

Zanimljivost vezana za posljednji Grand Slam sezone svakako je podatak da u polufinalu turnira neće igrati Andy Murray, Roger Federer niti Rafael Nadal.

Posljednji put to se desilo 2004. godine.

U polufinalnu ovogodišnjeg US Opena gledaćemo najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, koji će od 21 čas snage odmjeriti sa francuskim teniserom Gaelom Monfilsom. Srbijanac je do sad bio ubjedljiv protiv 12. igrača na ATP listi te je slavio u svim međusobnim duelima, a bilo ih je 12.

Drugi polufinalni par čine Švajcarac Stan Wawrinka i Japanac Kei Nishikori, a njihov meč ne bi trebao da počne prije 23 sata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi