US Open: Ubjedljiva pobjeda Venus Williams

Očekivani trijumf

US Open: Ubjedljiva pobjeda Venus Williams

Američka teniserka Venus Williams opravdala je ulogu favorita u trećem kolu posljednjeg Grand Slama sezone.

Nekadašnji broj jedan, a sada šesta igračica na WTA listi, bila je bolja od Njemice Laure Siegemund, kojoj je prepustila samo tri gema (6:1, 6:2).

Starija od sestara Williams i nije imala baš tako lak zadatak, kako se na prvi pogled čini. Njena rivalka u pojedicnim trenucima prikazala je dobru igru, međutim, Njemicu su skupo koštale neiskorištene brejk lopte. Siegemund je iskoristila samo dvije od ukupno devet brejk šansi. Sa druge strane, Venus je imala puno bolju realizaciju (6/10).

U narednoj rundi takmičenja Venus će igrati protiv Čehinje Karoline Pliskove, koja je iz daljeg takmičenja izbacila Ruskinju Anastasiju Pavlyuchenkovu (6:2, 6:4).

Prolaz u osminu finala obezbijedila je i mlada Hrvatica Ana Konjuh. Ona je sinoć u tri seta bila bolja od domaće igračice Varvare Lepchenko (6:3, 3:6, 6:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi