Uživancija: 17 minuta Federerovog ponižavanja protivnika

Švicarac je po mnogima najbolji teniser svih vremena

Uživancija: 17 minuta Federerovog ponižavanja protivnika

Dž. Mrakić

Roger Federer, velikan „bijelog sporta“, po mišljenju većine najveći je teniser svih vremena. „The One“ je ovaj epitet dobio ne samo mnogobrojnim pobjedama i titulama, nego i na osnovu lakoće s kojom je nerijetko dobijao i najveće konkurente u ovome sportu.

Na jednom YouTube kanalu objavljena je kompilacija izvrsnih poena Rogera kojima je u pojedinim momentima činio da protivnici izgledao kao 500. igrači na ATP listi.

Žrtve u ovome videu su mnogi velikani poput Samprasa, Agassija, Nalbandiana, Wawrinke, Davydenka i ostalih, a u dva navrata je trenutno prvi teniser svijeta Novak Đoković završavao na tlu usljed nemogućnosti da uzvrati udarac legendarnom Švicarcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.