UŽIVO: Murray ponovo izjednačio, igra se peti set

Murray osvojio četvrti set

UŽIVO: Murray ponovo izjednačio, igra se peti set

Kanađanin Miloš Raonić poveo je protiv Andyja Murrayja u polufinalu Australian Opena 1:0 u setovima, ali je onda Murray osvojio drugi set.

Raonić je break napravio na samom startu meča i poveo 2:0. Do kraja seta držao je svoj sevis i nije dopuštao šansu Murrayju da ga ugrozi. Set je završen rezultatom 6:4.

Podsjetimo da je ovo tek drugo polufinale Grand Slama za Raonića u karijeri i da ima priliku plasirati se u prvo finale.

U drugom setu velika borba, Murray je imao nekoliko brejk lopti, no Raonić se vraćao, a na kraju je Škot ipak stigao do seta (7:5).

Treći set je također donio veliku borbu. Na kraju se otišlo i u tie break, a tamo se bolje snašao Miloš Raonić koji je slavio sa 7:4.

Murray je u četvrtom setu ponovo uspio da napravi break i to sredinom istog te je do kraja uspio da zadrži svoj servis i izjednači rezultat na 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi