Vaidišova eliminisana
Neočekivano lako poražena: Nicole Vaidišova

WTA turnir u Barceloni

Vaidišova eliminisana

Čehinja Nicole Vaidišova glatko je poražena od Italijanke Schiavone u susretu osmine finala WTA turnira u Barceloni koji se igra za nagradni fond od 220.000 dolara i na kojem je u prvoj rundi zaustavljena naša Mervana Jugić-Salkić.

Vadišova je važila za blagog favorita, ali je u dva seta uspjela da osvoji samo pet gemova pa se Italijanka sa 6:2 i 6:3 plasirala u četvrtfinale.

Francuskinja Stephanie Cohen-Aloro je pri rezultatu 0:5 predala meč Tatjani Malek, dok je peta nositeljica Carla Suarez Navaro sa 2:0 nadigrala drugu Francuskinju, Emilie Loit.

Češki obraz sačuvala je Lucie Šafarova. Ona je u još jednom češko-italijanskom dvoboju bila bolja od Sare Erani, sedme nositeljice. Bilo je dva puta po 6:3.

Rezultati
Schiavone (Ita) - Vaidišova (Češ) 6:2, 6:3, Malek (Njem) - Cohen-Aloro (Fra) 5:0 - predaja, Suarez Navarro (Špa/5) - Loit (Fra) 6:2, 7:5, Šafarova (Češ) - Errani (Ita/7) 6:3, 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.