Vanzemaljci ili teniseri?

Atomski tenis u četvrtfinalu Rima

Vanzemaljci ili teniseri?

Novak Đoković i Rafael Nadal u ovim trenucima igraju četvrtfinalni susret na Masters turniru u Rimu.

Ovo je 49. međusobni duel ova dva tenisera, a nešto uspješniji je prvi reket svijeta sa 25 pobjeda.

Španac je danas bolje ušao u susret, pa je nakon šest odigranih gemova imao prednost od 4:2. Rafa je izgledao svježe i odlučno i činilo se da će mirno privesti set kraju. Ipak, Đoković je po ko zna koji put odigrao maestralno u završnici te je fantastičnom igrom uspio da preokrene rezultat u svoju korist. Srbin je u samoj završnici napravio nekoliko sjajnih poena, ali svakako van konkurencije je onaj kojim je završio posao u prvom setu.

Novak je najprije izdržao nekoliko naleta Španca, da bi potom sjajno reagovao na mreži i poentirao za konačnih 7:5 u prvom setu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi