Velika borba i velika pobjeda Mirze Bašića

Challenger u Marburgu

Velika borba i velika pobjeda Mirze Bašića

E. Škorić

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić uspio je da se plasira u četvrtfinale Challengera u njemačkom Marburgu.

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić uspio je da se plasira u četvrtfinale Challengera u njemačkom Marburgu.

Bašić je preokretom slavio u prvom kolu protiv Japanca Tara Daniela, velikog favorita i prvog nositelja na Challanegeru u Marburgu.

U tom je meču Mirza gubio sa 1:0 u setovima, pa je preokrenuo. Nešto slično napravio je i u drugom kolu protiv Uladzimira Ignatika.

Oni koji pomnije prate tenis, znaju da je Bjelorus nezgodan igrač. Bašić je nakon velike borbe i tri sata i 14 minuta ipak slomio otpor Ignatika.

Bjelorus je dobio prvi set sa 6:3, a onda žestoka borba u taj-brejku drugog seta, ali je na kraju isti Mirza dobio sa 10:8. Taj-brejk se igrao i u trećem setu, Bašić je opet bio bolji u dodatnom gemu.

Za polufinale će se naš teniser, 214. na ATP listi, boriti protiv Kačanova, koji je samo tri mjesta iza Bašića na listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.