Velika pobjeda: Džumhur preko Tomića do 2. kola US Opena

Velika pobjeda: Džumhur preko Tomića do 2. kola US Opena

A. Beganović

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u 2. kolo posljednjeg Grand Slama sezone, US Opena.

Iako ga žrijeb nije "pomazio" Džumhur se uspio po prvi put u karijeri plasirati u 2. kolo US Opena pošto je na otvaranju posljednjeg Grand Slama sezone savladao 19. igrača na svijetu, Australca Bernarda Tomića (6:4, 6:3, 4:6, 7:6).

Naš najbolji teniser sjajno je otvorio meč i u petom gemu prvog seta napravio je break za vodstvo 3:2. U osmom gemu Tomić je uzvratio (4:4), no večeras rapoloženi Džumhur dobija naredna dva gema za 6:4.

Početkom drugom seta Džumhur pravi dva breeaka za 3:0, da bi se u četvrtom gemu Tomić oduzevši servis bh. teniseru svratio u igru. No, Džumhur mu nije dozvolio da ozbiljnije zaprijeti i breakom u devetom gemu stigao je do vostva 2:0 po setovima.

Na otvaranju trećeg seta australski teniser pravi break i stiže do prednosti 2:0, no Džumhur osvaja naredna tri gema i rezultat preokreće u svoju korist. Do devetog gema nije bilo breakova, a onda Tomić oduzima servis Džumhuru i stiže do vodstva 5:4, da bi u narednom gemu potvrdio break i tako je smanjio na 2:1 po setovima.

Na samom otvaranju četvrtog seta Australac pravi break kojeg je potvrdio u narednom gemu i u tim momentima je imao psihološku prednost. No, Džumhur nije gubio glavu i u osmom gemu uspjeva vratiti break, a onda i dobiti gem na svoj servis za vodstvo 5:4.

Međutim, Tomić bez većih problema osvaja gem na svoj servis, a u dvanaestom gemu Džumhur je od pobjede bio udaljen samo dva poena. Ipak, otišlo se u trinaestu igru na čijem otvaranju bh, teniser pravi dvostruki mini break za vodstvo 3:0, da bi na kraju slavio sa 7:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi