Velika pobjeda Jelene Dokić
Suze u očima Jelene Dokić

Dokićeva nastavlja niz

Velika pobjeda Jelene Dokić

M. Maksimović

Ljubitelji tenisa su mogli uživati. Tri sata i dvije minute vrhunskog tenisa, Jelena Dokić i Alisa Kleybanova su odigrale jedan od najboljih mečeva u posljednjih nekoliko mjeseci.

I Jelena je nastavila svoju priču na ovogodišnjem Australian Openu. Četvrtfinale je izborila nakon što je u tri seta slavila 7-5, 5-7, 8-6.

 - Sada moram mijenjati planove. Planirala sam se odmarati ovaj vikend, pa onda igrati Fed Cup, ali sada moramo nešto promijeniti - rekla je sa suzama u očima nakon meča Jelena.

Kleybanova ima za čime žaliti, puno toga je danas propustila. Imala jeprvom setu break prednosti,
pa još jedan u devetom gemu, bila je na korak do prvog seta, ali se Jelena izvukla, vratila je break, uzela je set 7-5. Identična situacija u drugom setu. Opet Kleybanova ima break prednosti, Jelena se vratila na 4-4. U 11. gemu drugog  Ruskinji je stigao poklon, Jelena je napravila duplu za 5-6, Kleybanova je gem kasnije zabila as za 5-7.

Kleybanova i u trećem setu prva stiže do breaka, ima velikih 3-1, ali Dokićeva ne posustaje i treći put se vraća. U 13. gemu trećeg Jelena je proklizala, neugodno je okrenula stopalo, nije izgledalo nimalo dobro, ali nije odustajala.

Na pauzi između gemova je zatražila kratku pomoć dežurnog doktora, gem kasnije je bez izgubljenog poena uzela set za veliku pobjedu. Do pobjede je Jelena stigla sa 58 neforsiranih pogrešeka, sa 11 dvostrukih, dok je Kleybanova napravila 20 neforsiranih pogrešaka manje, samo tri dvostruke, ali se Jelena izvukla winnerima (46-29) je bio omjer.

- Moj cilj je prije dolaska na turnir bio da odigram jedan dobar meč, eventualno prođem prvo kolo,
sada sam tu u četvrtfinalu. Sada sam već među 100 najboljih, možda do kraja bude i među 50
- naglašava Jelena koja je posljednji put igrala u četvrtfinalu jednog Grand Slam turnira 2002. godine.


Rezultat 4. kola
Jelena Dokić (Aus) - Alisa Kleynabova (Rus,29) 7-5, 5-7, 8-6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.