Velika senzacija u Dubaiju, Federer mora kući

Donskoy slavi pobjedu karijere

Velika senzacija u Dubaiju, Federer mora kući

E. Škorić

Švicarski teniser Roger Federer šokantno je ispao u osmini finala ATP turnira iz serije 500 u Dubaiju.

Federer je majstor nad majstorima, no desi mu se katkad da nema svoj dan ili da ne daje stoposto svojih mogućnosti. Olako je tako shvatio Evgenyja Donskoya, 116. igrača svijeta, u meču osmine finala turnira u Dubaiju, pa mora kući već nakon drugog dana.

Švicarac je prvi set dobio sa 6:3, ali je u drugom setu Donskoy uspio da izvuče taj-brejk, a onda se možda ni sam nije nadao da će u tom taj-brejku da uzme set nekad prvom igraču svijeta.

U trećem setu Federer je poveo 4:2, ali se Rus nije predavao, već je s dva brejka stigao do 6:5 vodstva i servirao je za najveću pobjedu u karijeri. I baš tada je Federer zaigrao najbolje što zna, pa je bez izgubljenog poena stigao do novog taj-brejka.

Uslijedila je dominacija Fedexa, vodio je 5:1 i onda - šok. Donskoy pravi seriju od 5:0 i stiže do meč lopte. I ako se činilo da će Federer igrati protiv Lucasa Pouillea u četvrtfinalu, ipak će Donskoy igrati taj meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi