Velike promjene u Davis i Fed kupu

Finala će se od novembra 2018. igrati na jednom mjestu

Velike promjene u Davis i Fed kupu

D. Rakanović

Finala Davis i Fed kupa od novembra 2018. godine igraće se na jednom mjestu i to pod nazivom Svjetski kup.

ITF je izabrao Ženevu, a ugovor je potpisan na tri godine i predstavlja početak velike reforme timskih takmičenja u tenisu. 

Ženeva je izabrana u konkurenciji Kopenhagena, Istanbula, Miamija, Torina i Wuhana, a promjene bi trebale biti potvrđene na sastanku u Ho Chi Minhu u avgustu ove godine. 

“Promjena je potrebna kako bismo iskoristili sav potencijal tih istorijski značajnih takmičenja. Vršili smo konsultacije, slušali pažljivo sve aktere i vjerujemo da ćemo napraviti veliki događaj za navijače, igrače, narode“, rekao je predsjednik ITF-a David Haggerty.  

Podsjetimo, nedavno su odobrene reforme da se mečevi u singlu igraju na dva dobijena seta, kao i da finalisti Davis i Fed kupa igraju na domaćem terenu u prvom kolu slijedeće godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije