Veliki jubilej za Nadala

Ulazi u odabrano društvo

Veliki jubilej za Nadala

Sedmi igrač na ATP listi, Španac Rafael Nadal, trenutno nastupa na Miami Openu, turniru na kojem nikada nije trijumfovao.

Poslije sigurne pobjede nad Izraelcem Dudijem Selom, Rafa će u trećoj rundi rekete ukrstiti sa njemačkim teniserom Philippom Kohlschreiberom. To će za Nadala biti jubularni hiljaditi meč na ATP Touru.

"Kada dođeš do te brojke, to znači da si već dugo tu i da si imao dugu karijeru. Srećan sam i motivisan da nastavim da napredujem", izjavio je Rafa.

Španski teniser istakao je da ne razmišlja o povlačenju.

"Ne znam šta se piše, ne brinem se o tim stvarima – ja ću odlučiti kada dođe pravi trenutak za povlačenje, a ne neka osoba ispred kompjutera", jasan je bio Nadal.

"Isto važi i za Federera. Ima dobrih i loših sezona i nemoguće je da sve bude savršeno tokom 15 godina. I Federer i ja ćemo igrati dok smo srećni i dok nam je zadovoljstvo da putujemo i da budemo na turnirima", dodao je Nadal.

Više odigranih mečeva od Nadala imaju samo Jimmy Connors (1.535), Roger Federer (1.339), Ivan Lendl (1.310), Guillermo Vilas (1.215), Andre Agassi (1.144), Ilie Nastase (1.085), John McEnroe (1.075), Stefan Edberg (1.071), David Ferrer (1.033) i Brian Gottfried (1.004).

Nadal je u karijeri zabilježio 821 pobjedu i 178 poraza. Osvojio je 69 titula, od toga 14 na najvećim turnirima.

Ove sezone upisao je 19 nastupa i 15 trijumfa.

Rafa je do sada igrao četiri finala na Matersu u Miamiju (2005, 2008, 2011, 2014), ali svaki put je ostao kratkih rukava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi