Veliki pad Brkića, Simić prvi put u top 500

Značajan napredak bh. teniserki

Veliki pad Brkića, Simić prvi put u top 500

Dž. Mrakić

Danas su objavljene nove ATP i WTA liste za najbolje tenisere i teniserke svijeta.

Razloga za zadovoljstvo ima Jelena Simić, koja je na novoj WTA listi ostvarila napredak od 29 pozicija i prvi put se našla u najboljih 500 teniserki svijeta, s obzirom da se trenutno nalazi na 488. mjestu.

Tako je Simić u manje od mjesec dana ostvarila napredak od 200 pozicija. Jednak napredak od 29 pozicija ostvarila je i najbolja bh. teniserka Dea Herdželaš, koja je 375. teniserka svijeta.

Što se tiče naših predstavnika u muškoj konkurenciji u najboljih 500, najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur napredovao je za dvije pozicije i sada je 94. teniser svijeta.

Mirza Bašić nazadovao je za četiri pozicije ali je ostao među najboljih 150 na ATP listi. Aldin Šetkić napredovao je za jednu poziciju, dok je Tomislav Brkić, koji je ne tako davno bio blizu svog najboljeg plasmana (212.), pao za 37 pozicija i sada je 256. igrač na ATP listi.

Nova ATP lista:
(94.) Damir Džumhur
(150.) Mirza Bašić
(234.) Aldin Šetkić
(256.) Tomislav Brkić

Nova WTA lista:
(375.) Dea Herdželaš
(488.) Jelena Simić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.