Veliki povratak i titula za Vesninu

Indian Wells

Veliki povratak i titula za Vesninu

E. Škorić

Ruska teniserka Elena Vesnina slavila je na Masters turniru serije 1000 u Indian Wellsu nakon velike borbe.

Vesnina je u ruskom finalu u tri seta savladala Svetlanu Kuznjecovu. Obje su odigrale fantastičan turnir, ali za samo jednu je bilo rezervisano mjesto na vrhu.

Svetlana Kuznjecova posljednji je put igrala finale Indian Wellsa prije devet godina. Tridesetjednogodišnja Ruskinja tada je izgubila od Ane Ivanović, ovog puta bila je blizu pobjede, ali je sve upropastila.

Vesnina je povela 2:0 u gemovima, imala je 4:2, ali nije zadržala prednost, pa je Kuznjecova dobila sa 7:6 prvi set. 

U drugom setu imala je Kuznjecova 4:1 prednost, ali je onda sjajna Vesnina zaigrala fantastično i povela je 6:5, te je servirala za izjednačenje. Dobila je set.

U trećem setu čak pet brejkova, jedan više imala je Vesnina, pa je osvojila titulu i zasluženo je slavila nakon više od tri sata borbe.

Indian Wells, finale:
Kuznjecova - Vesnina 7:6, 5:7, 4:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi