Veliki rezultat za Shuai Peng
Foto: EPA.eu

Nakon plasmana u četvrtfinale US Opena

Veliki rezultat za Shuai Peng

Teme:

Kineska tenisačica Shuai Peng postala je prva polufinalistica US Opena nakon što je u četvrtfinalu sa 6:2, 6:1 nadigrala 17-godišnju švicarsku tenisersku Belindu Benčić.

Peng proživljava najbolje trenutke u karijeri, koju umalo nije prekinula zbog niza loših rezultata. No, u posljednjih godinu dana uspjela se do prvog mjesta na WTA ljestvici u konkurenciji parova, u kombinaciji s Tajvankom Su-Wei Hsieh osvojila ovogodišnji Roland Garros, te u svom 37. nastupu na Grand Slam turnirima u pojedinačnoj konkurenciji prvi put uspjela proći dalje od osmine finala.

"Za sve to mogu zahvaliti mom treneru i roditeljima. Oni su mi stalno govorili da se nastavim boriti i da ne odustajem. Dočekala sam svoj dan", rekla je Peng koja je na putu do polufinala izbacila 4. nositeljicu Poljakinju Agnieszku Radwansku, 28. nositeljicu Talijanku Robertu Vinci i 14. nositeljicu Čehinju Lucie Šafarovu.

U polufinalu će Peng igrati protiv Dankinje Caroline Wozniacki, inače 10. nositeljice na turniru, koja je vrlo lako s 2:0  u setovima (6:0 i 6:1), savladala 13. nositeljiu Italijanku Saru Errani.

Drugi  polufinalni par još uvijek nije poznat za za plasman u polufinale  boriti će se  Williams (1) i Pennetta (11), te Azarenka (16) i Makarova (17).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.